Hyvinvoinnin tulevaisuus

– ihmistä tukevia ratkaisuja hoivaan, osaamiseen ja työllistymiseen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on kevään ja syksyn aikana pohtinut uudistuksia, joita tarvitaan suomalaisen hyvinvoinnin päivittämiseen tuleville vuosikymmenille. Pohdintojen tuloksena syntyi Hyvinvoinnin tulevaisuus -kampanja, joka haastaa miettimään, miten hyvinvoinnin kannalta elintärkeät palvelut järjestetään tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden hyvinvointipalvelut tulee vasemmistoliiton mielestä rakentaa ihmisten, ei byrokratian ehdoilla. Jäykkien normien ja karenssien sijasta vasemmisto haluaa voimistaa yksilöitä tekemään omia ratkaisujaan.

Kampanjan aikana vasemmistoliiton kansanedustajat kiertävät Suomea puhumassa hyvinvoinnin tulevaisuudesta ja keskustelemassa ihmisten tunnoista. Kiertue alkaa viikonloppuna 1.–2.10.2017

Nopeasti muuttuva maailma edellyttää kestäviä visioita tulevaisuudesta. Vasemmistoliitto haluaa keskustella siitä, miltä yhteiset palvelumme näyttävät tulevaisuudessa.

Monimutkaistuva ja monimuotoistuva yhteiskunta tarkoittaa sitä, että yhden koon ratkaisut eivät sovi kaikille. Elämäntilanteet ovat yksilöllisiä ja usein paras ratkaisu on vahvistaa ihmisen omaa toimintakykyä, karsia lannistavaa ja mielivaltaista byrokratiaa ja avata ihmiselle mahdollisuuksia oman elämänsä parantamiseen ja omien ratkaisujen tekemiseen. Elämän on oltava mielekästä myös yhä pidempien eläkevuosien aikana.

Vasemmistoliiton tulevaisuudenvisiossa sosiaaliturva uudistetaan kokonaisvaltaisesti kattavan perustulokokeilun pohjalta. Työvoimapolitiikka ei rankaise työttömiä vapaaehtoistoiminnasta tai oma-aloitteisuudesta, vaan kannustaa siihen, ja kaikille annetaan mahdollisuus kouluttautua uudelleen. Yritystukijärjestelmä tukee talouden kestävää rakennemuutosta ja laadukasta tutkimusta. Suomen osaamistasoa nostetaan. Koulutus on maailman huipputasoa ja luo yhteiskuntaan sosiaalista liikkuvuutta ja tasa-arvoa.

Uudistukset toteutetaan muistaen, että turvallinen tulevaisuus ei koita, jollei ilmastonmuutoksen asettamaa uhkaa saada torjuttua.

Tässä kampanjassa Vasemmistoliitto nostaa esille konkreettisia, tulevaisuuteen suuntaavia uudistuksia kolmella sektorilla: sosiaali- ja terveyspalveluissa, työvoimapalveluissa sekä koulutuksessa.

Kampanjan kiertueen aikataulut:

30.9. Pohjois-Karjala: kansanedustajat Matti Semi ja Markus Mustajärvi

30.9. Pori: kansanedustajat Jari Myllykoski ja Anna Kontula

7.10. Jyväskylä: kansanedustajat Annika Lapintie ja Silvia Modig

7.10. Espoo: kansanedustajat Kari Uotila ja Li Andersson

14.10. Oulu: kansanedustajat Hanna Sarkkinen ja Katja Hänninen

14.10. Lahti: kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen ja Paavo Arhinmäki

Perustulo

Vasemmistoliiton mielestä sosiaaliturva on uudistettava kokonaisvaltaisesti kattavan perustulokokeilun pohjalta.

Sote

Julkisesti tuotetut, laadukkaat ja maksuttomat sosiaali- ja terveyspalvelut tasaavat terveyseroja ja ovat kustannustehokkaita.

Työelämä

Työelämä ja työ muuttuu ja muuttaa samalla yhteiskuntaa. Työvoimaratkaisujen on nykyaikaistuttava tukemaan kehittymistä ja omaehtoista työllistymistä.

Koulutus

Koulutus on tulevaisuudessa yhä keskeisemmässä roolissa. Laadukas koulutus takaa Suomen menestyksen ja kitkee eriarvoisuutta.

Jaa tämä sivu

Facebookissa

Jaa tämä sivu

Twitterissä

Jaa tämä sivu

Sähköpostitse

Haluatko tietää missä mennään?

Tilaa Vasemmistoliiton uutiskirje